Startpagina

 

Welkom bij het E-learning programma Veiligheidsmaatregelen

Voor alle IM-hulpverleners heeft eigen veiligheid altijd de hoogste prioriteit bij verkeersincidenten. Dit doe je met het treffen van de eerste veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen staan in de 'Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten' (2012). In mei 2015 is er een versie van deze richtlijn uitgebracht met enige tekstuele correcties en een kleine praktische aanpassing bij pechhulpverlening. Deze versie kun je hiernaast downloaden.

Met dit e-learning programma leer je hoe je op alle wegen altijd voor je eigen veiligheid kunt zorgen. Het programma bestaat uit vier thema’s, een proefexamen en een formeel examen. Maak eerst alle vier de thema’s en test dan je kennis met het proefexamen. Daarna ben je klaar voor het examen.

 

Download Richtlijn

Editie 2016

 

Video's


Video eenzijdig aanrijdgevaarVideo tweezijdig aanrijdgevaar

 

Lees verder hoe het E-learning programma gebruikt wordt.

 

LET OP: richtlijn aangepast in 2016
In de richtlijn van juni 2016 is pechhulp bij personenwagens enigszins aangepast (blz. 35-39 en 53-55). De e-learning is hierop aangepast.

Daarnaast is het gebruik van gele attentieverlichting bij verkeersincidenten als bijlage in deze richtlijn opgenomen (blz. 57-61).